Wollen strikmutsje - Jetpaq

Maat: 0-3mnd

Officiele beschrijving:
Dit superzachte strikmutsje heeft twee striklintjes en een net zo zachte pompon. Het strikmutsje knoop je het aller makkelijkste aan de zijkant van het koppie. Je kindje heeft er geen last van onder zijn kinnetje en het zit perfect! Je hoeft ook niet na te denken over een ingewikkelde constructie met kruisen en achter vast knopen!

Waarom wol?
Wol heeft heel veel voordelen. Het voelt warm aan als het koud is en koud als het warm is. Wol kan veel vocht opnemen en wol ademt. Doordat er tussen de kleine gekrulde vezels van wol zich veel stilstaande lucht bevindt, wordt warmte slecht geleid. Hierdoor is wol comfortabel bij zowel warmte als kou. Wol wordt ook wel prikkelwerend genoemd door deze isolerende eigenschappen. Ook kan wol veel vocht opnemen, tot wel 40% gewichtsprocenten, zonder zelf vochtig aan te voelen.

De perfecte blend
Onze wasbare wol bestaat uit een blend van wol en rayon, ook wel kunstzijde genoemd. Deze blend is de perfecte combinatie tussen de warmte, het isolerende effect van wol met de zachtheid, soepelheid en wasbaarheid van rayon. De verhouding tussen de twee materialen in ongeveer 50:50.

Rayon lijkt veel op katoen maar is gladder, zachter en milieuvriendelijker. Rayon vezels worden gewonnen uit hout en bewerkt tot bruikbare vezel om te breien. Rayon vezels worden gewonnen uit hout en bewerkt tot bruikbare vezel om te breien. Rayon voelt zijdeachtig zacht aan en heeft daarnaast nog een aantal andere eigenschappen die overeenkomen met de eigenschappen van zijde.

Van nature heeft wol zowel voordelen als nadelen. Nadelen van wol zijn dat het kriebelt, het krimpt (of vervilt) bij te heet wassen of te hoog centrifugeren en wol is niet zo zacht. De vezel van wol heeft (onder de microscoop) weerhaakjes en dat voel je. Precies die nadelen ondervangen we door de wol te mixen met het extreem zachte, milieu- én diervriendelijke rayon (kunstzijde).

€ 6,00
Koop nu
Maat Mt. 50 - 62
Kleur mint
Staat Gedragen
Geslacht Unisex
  • Vandaag besteld, overmorgen al in huis
  • Verzenden binnen Nederland voor € 6,45
  • Gratis ophalen in Rotterdam mogelijk