Goede doelen

Naast duurzaamheid, is sociale betrokkenheid één van de idealen van Mijnes Jouwes. We werken samen met verschillende goede doelen.

Jarige Job

Als inbrenger bij Mijnes Jouwes heb je de keuze om jouw opbrengst op je eigen rekening te ontvangen of te doneren aan Stichting Jarige Job. Op deze manier ondersteunen wij de stichting financieel.
Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Dat is echter voor ruim 61.000 kinderen in Nederland niet het geval, zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.
Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes.

Bekijk wat Stichting Jarige Job doet

Kinderkledingbank

De kleding die bij Mijnes Jouwes binnen komt, maar niet in de shop wordt opgenomen, gooien we natuurlijk niet weg! We schenken het aan de kinderkledingbank van inloophuis de Paraplu.
Sinds 1 juli 2013 is er bij dit inloophuis een kinderkledingbank gevestigd. Het is een voorziening voor mensen die leven van (of onder) het absolute minimum. De voedselbank is al jaren een bekende voorziening, maar de mensen die daar klant zijn, hebben ook vaak geen geld om kleren of schoenen voor hun kinderen te kopen.
De kleding van de kinderkledingbank wordt, op indicatie, gratis ter beschikking gesteld aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen.

Meer info over Inloophuis de Paraplu